logo PSP klub koloběhu Plzeň

PSP - klub koloběhu Plzeň

ÚVODNÍ LIGOVÉ KOLO V MORAVSKÉ TŘEBOVÉ

Trebova

O víkendu 18. – 19. května 2012 se v Moravské Třebové  uskutečnilo úvodní kolo  České ROLLO LIGY 2013.
V sobotu odpoledne se na 26 km dlouhý závod vydal padesátipětičlenný peloton závodníků z celého Česka, ozdobený závodníky z blízkého Slovenska. Po trase fandily závodníkům další skupinky koloběžkářů, kteří si dali v Třebové na úvod ligové sezóny sraz a tak večer bylo velké posezení, co do počtu účastníků i přátelské atmosféry.
V hlavním závodu mužů, se po 2 kilometrech od startu vytvořila silná šestičlenná skupina tvořená 4 závodníky KK Plzeň a 2 Ultimy Praha. V přes 6 km dlouhém  stoupání předvedli nejlepší formu Ladislav Provod a Marek Pelc, kteří takto dojeli i do cíle, za nimi na třetím místě skončil plzeňský Marek Kadlec – osmnáctiletá vycházející hvězda koloběžkového nebe. V ženách systémem start – cíl zvítězila Pavlína Soukupová, v Kadetech pak Honza Jurášek.
V neděli ráno, před závodem, dokonce  již v 6:00, se vydali na 200 km dlouhou  zpět do Prahy  účastníci projektu „KICK  FRANCE 2013″ (Tour de France 2013 na koloběžce) Honza Vlášek a Vašek Liška.
V 9:30 odstartovali do Kritéria na 10 km ženy s kadety a žáky. Za pěkného slunečného počasí bojovali o vítezství na špici závodu Honza Jurášek s Antonem Gondou a těsně za nimi nejlepší žena Pavlína Soukupová.
V kritériu mužů ze z pelotonu v druhém kole utrhla skupina tvořená třemi závodníky KK Plzeň (Kadlec, Pešta, Provod) a Markem Pelcem z Ultimy Praha.  V závěrečném kole postihl Marka Pelce po jezdecké chybě defekt zadního kolečka a Plzeňské trio si rozdělilo stupně vítězů v pořadí Kadlec, Provod, Pešta. Čtvrtý dojel Karel Cvalín a pátým místem potvrdil úspěch plzeňských závodníků nováček v ligovém pelotonu Vojtěch Hrůza z týmu Bezpedálů. Marek Pelc s prasklým pláštěm doběhl, tlačíc nepojízdnou koloběžku, na 11 místě.
„ Krásné počasí přátelská atmosféra a s výsledky našeho klubu jsme spokojeni, všichni účastníci naší výpravy podali velmi dobré výkony. Uvidíme, zda výkonnost potvrdíme při dalších koloběžkových závodech.“ hodnotí první kolo Rollo ligy předseda KK Plzeň Petr Pešta.
Jak vše dopadlo, veteráni, žáci , žákyně, veteránky …….. výsledky najdete  zde.